Sara (Epilepsi) Hastalığına Ne İyi Gelir?
Tekrarlayan nöbetler şeklinde görülen bir nörolojik hastalıktır. Bu nöbetler kimi zaman, bazen de kısa süreli olabilmektedir. Nöbetler nedeniyle beyindeki elektriksel aktivite patlamaları meydana gelmektedir.
Sara(Epilepsi) Nedenleri
- Genetik etkenler
- Kafa travması
- Felç ve diğer damar hastalıkları
- Beyin tümörleri
- Beyin enfeksiyonları
- Kurşun zehirlenmesi
- Prenatal beyin gelişimi problemleri
- Alzheimer hastalığı
NE İYİ GELİR?
Keten Tohumu Tüketin
İçeriğinde B1, B2, C ve E vitaminleri, Omega- 3 ve Omega- 6 yağ asitleri içerdiği için sinir sisteminde depresyon ve manik depresyonu iyileştirmede etkilidir. Epilepsi hastalarının tedavisinde olumlu sonuçlar verebilir.
Zencefil
Zihni ve bedeni yorgunlukta, bedeni ve zihni gücü artırır. Unutkanlığı giderir, vücudu terletir, idrarı söktürür, dimağa kuvvet verir, ağrı ve sızıları giderir, kan dolaşımını düzene sokar.
Hindistan Cevizi Yağı
Epilepsi tedavisinde bir hayli etkilidir. Hindistan cevizi yağında bulunan yağ asitleri beyin hücreleri üstünde terapötik etkilere sahiptir. Beyin hücreleri için enerji kaynağı olan bu asitler epilepsi belirtilerini azaltmaya yardımcı olur.
Limon
Epilepsi için bir başka doğal tedavi yöntemi ise limondur. Limon beyindeki kan dolaşımını artırmaya yardımcı olabilir. Aşırı kalsiyum ise beyin işlevselliğini normale döndürmeye yardımcı olmaktadır.
Sarımsak
Sarımsak da epilepsi tedavisinde oldukça faydalıdır. Sarımsak antioksidan ve anti-enflamatuar özellikleri sayesinde vücutta bulunan serbest radikalleri yok ederek sinir sisteminin düzgün bir şekilde işlemesine yardımcı olur. Bu da epilepsi nöbetlerini ve diğer semptomları engeller.
Sara(Epilepsi) Hastalarının Bilmesi Gerekenler;
- Bilinç kaybı olmadan nöbet geçirilebilir.
- Kilitlenen çeneyi açmaya çalışmak yerine nöbetin geçmesini bekleyin.
- Soğan koklatmak hastayı ayıltmaz.
- Epilepsi hastaları spor yapabilir.
- Epilepsi tedavi edilebilir bir hastalıktır.
- Düzenli takipler ve ilaç alımı aksatılmamalıdır.
- Uyku ve beslenme düzenine dikkat edilmelidir.
- Yorgunluk, stres ve depresyon nöbetleri tetikleyebilir.
- Televizyon ve bilgisayar başında uzun zaman geçirilmemelidir. Işığa duyarlı fotoepilepsi hastalarında parlayan ışıklar nöbetleri harekete geçirebilir.
- Ateşli hastalıklar uygun şekilde uzman hekim tarafından tedavi edilmelidir
- Alkol kullanımı hastalığın seyrini olumsuz etkileyebileceği için uzak durulmalıdır.