Sinir Stres Ve Yorgunluğa Ne İyi Gelir?
Stres, yorgunluk, uykusuzluk ve maddi ailevi sıkıntılar kişiyi ruhsal bunalıma hatta depresyona iletebilir. Bu gibi durumlarda kişide uykusuzluk, ruhsal dengesizlik, yeme bozuklukları ve sonuçta kalitesiz yaşam şekli meydana gelebilir. Birçok hastalığa da davetiye çıkaran ruhsal bunalım halleri, kişinin mutsuzluğuna ve hayattan zevk almaması ve intihara kadar sürüklenecek durumları ortaya çıkarabilir.
Sinir sistemini güçlendirmek ve sakinleşmek için bizlere yardımcı olan doğal bitkilerin amacı semptomları hafifletmek, vücudu ve zihni rahatlatmak, daha iyi uyumayı sağlamak, kan basıncını kontrol etmek ve kaygıyı azaltmaktadır.
Sinirleri Güçlendiren Kürler
Sinirleri güçlendirmek için gün içinde güneş ışığından faydalanabilir, vitamin ve minerallerden faydalanabilirsiniz. Sinirleri güçlendiren kürler arasında ; Papatya, zencefil, yeşil çay ve kedi otu çayları yer almakta. Kürlerin beraberinde okumak, çizim yapmak, satranç oynamak, enstrüman çalmakta sinirleri yatıştırır.
Pitaya (Ejder Meyvesi)
İçindeki kaptin olarak adlandırılan maddenin sinir sistemi için hafif uyarıcı bir etkisi vardır. Diğer uyarıcılar (örneğin kahve) gibi zararlı değildir. Pitaya; asabiyeti, yüksek kan basıncını ve kalp ritim bozukluğunu tedavi eder.
Melisa Çayı
Sakinleştirici etkisi o kadar fazladır ki antidepresan çayı olarak da bilinir. Stres azaltıcı etkisinin yanı sıra mide rahatlatıcı etkisi bulunmaktadır. Bir kez alın ve deneyin, işe yaradığını görünce düzenli olarak tüketmek isteyeceksiniz.
Kedi Otu
Cezbedici aroması olmadığı için çok fazla talep görmez. Ancak strese bağlı uykusuzluk problemi yaşayanlar için oldukça etkilidir.
Lavanta
Lavanta bitkisindeki uçucu yağlar, direk olarak sinir sistemini etkiler. Lavantayı direkt çay olarak demlerseniz acı bir tat ortaya çıkabilir. Bunun yerine demlediğiniz çayların içine bir iki adet kurutulmuş lavanta ekleyebilirsiniz.
Stres Çayı
2 tatlı kaşığı melisa, bir tutam papatya, 4 yaprak taze nane, 1 tatlı kaşığı bal, 1/2 adet limon 1 litre su Hazırlanışı: Kaynamış suyun içerisine melisa ve papatyaları ekleyip 4 dakika boyunca demlendirin. Çay ılıdığında nane yaprakları, limon suyunu ve balı ilave ederek karıştırın.